RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

TAXIDOEFKERIES

zenith 96,4

lpg

SUPER SPOR FM

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΡΕΜΟΣ LUSH ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΡΕΜΟΣ LUSH ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ALKINOOS

ALKINOOS

BIONIC ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΤΡΟΤΗΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΑΜΟ


Αναπέμπει λόγω κόστους το νόμο για την άδεια πατρότητας σε μη νυμφευμένους αιτητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Νίκος Αναστασιάδης, βάζοντας έτσι «στον πάγο» τις προσδοκίες για βοήθεια των οικογενειών των οποίων οι γονείς δεν συνδέονται νομικά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook  η βουλευτής του ΑΚΕΛ Σκεύη Κούτρα Κουκουμά, ως αιτιολογία της αναπομπής προβάλλεται η «αντισυνταγματικότητα» της νομοθεσίας, λόγω της εν λόγω οικονομικής παραμέτρου.

Ωστόσο, στην ανάρτησή της η κα Κουκουμά αναφέρει ότι παλαιότερα είχε εγκριθεί η παροχή του επιδόματος μονογονιού σε γυναίκες και άντρες των οποίων ο/η σύζυγος εκτίει ποινή πέραν των 6 μηνών στην φυλακή (κάτι που πάλι αύξανε τα έξοδα του κράτους) δεν είχε προβληθεί από την κυβέρνηση η συγκεκριμένη πρόνοια/δικαιολογία.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία προνοεί επίδομα πατρότητας και για τις περιπτώσεις που οι γονείς δεν συνδέονται με γάμο (θρησκευτικό ή πολιτικό) ή με σύμφωνο συμβίωσης, απλώς συζούν χωρίς άλλες νομικές δεσμεύσεις.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι οι κρατικές υπηρεσίες θα αντιμετωπίσουν περεταίρω δυσκολία στην εξέταση των αιτήσεων μία προς μία, καθώς όπως λέει

Ως δεύτερο λόγο ο Πρόεδρος Αναστασιάδης προβάλλει τη δυσκολία που θα έχουν οι υπηρεσίες του κράτους να εξετάσουν κάθε αίτηση ξεχωριστά για να διαπιστώσουν κατά πόσο οι αιτητές αποδεδειγμένα συζούν ως σύζυγοι.

«Αυτό είναι ίσως και το πιο παράλογο και εξοργιστικό αφού ήδη η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας καταβάλει το ΕΕΕ σε ζευγάρια που συζούν και τους αναγνωρίζει ακριβώς τα ίδια δικαιώματα όπως αναγνωρίζει και στα παντρεμένα ζευγάρια. Φυσικά, η αλήθεια είναι ότι το πράττει γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να καταβάλλει ολόκληρο ΕΕΕ ξεχωριστά στο κάθε ένα από τα άτομα που συμβιώνουν και αυτό θα σήμαινε πολύ μεγαλύτερη δαπάνη», αναφέρει η κα Κουκουμά.

Πάντως η ίδια ισχυρίζεται ότι στην Επιτροπή Εργασίας της Βουλής, το ΑΚΕΛ είχε επανειλημμένως στείλει  μήνυμα στην Κυβέρνηση να κατεβάσει το δικό της νομοσχέδιο που να επιλύει το θέμα, αφού άλλωστε και ο ΔΗΣΥ ισχυριζόταν πως επί της ουσίας δεν διαφωνούσε, κάτι που ωστόσο δεν έπραξε οδηγώντας το ΑΚΕΛ στην κατάθεση της σχετικής πρότασης νόμου.

«Από αυτά προκύπτει λοιπόν ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση και ο ΔΗΣΥ διαφωνούν επί της ουσίας αυτής της πρότασης. Γιατί είναι μέτρο κοινωνικής πολιτικής που δεν συνάδει με το νεοφιλελευθερισμό και τη λιτότητα τους. Γιατί είναι μέτρο που αναγνωρίζει σύγχρονες μορφές συμβίωσης ζευγαριών και αυτό δεν συνάδει με το νεοσυντηρητισμό τους. Αυτός είναι ο λόγος που το καταψήφισε ο ΔΗΣΥ στη Βουλή και το αναπέμπει σήμερα ο Ν. Αναστασιάδης», καταλήγει η κα Κουκουμά.Το σχόλιο του ΔΗΣΥ

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΔΗΣΥ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Μαριέλλα Αριστείδου μιλώντας στο SigmaLive αναφέρει ότι η κοινοβουλευτική της ομάδα δεν είχε ψηφίσει την εν λόγω πρόταση νόμου, ακριβώς για τους λόγους που επικαλείται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Η νομοθεσία που ψηφίστηκε ήταν αντισυνταγματική ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους. Επίσης, πώς θα μπορούσε ένας λειτουργός να αποδείξει ότι το ζευγάρι όντως συζεί; Θα μπορούσε το ζευγάρι να προχωρήσει σε σύναψη συμφώνου συμβίωσης, κάτι που θα αποδείκνυε και του λόγου το αληθές αντί να αναγκάζεται ο εκάστοτε λειτουργός να κάνει έρευνα», λέει.

Ως εκ τούτου και λόγω της αναπομπής, η νομοθεσία θα πρέπει να αναθεωρηθεί προκειμένου να τύχει έγκρισης, κάτι που αναμένεται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες στην Επιτροπή Εργασίας.

Την ερχόμενη Παρασκευή το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΣΥ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 
 
https://www.facebook.com/fantasticeshopcom/

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου