RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

TAXIDOEFKERIES

zenith 96,4

lpg

SUPER SPOR FM

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ALKINOOS

ALKINOOS

BIONIC ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Τρίτη, 15 Μαΐου 2018

ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΕΜΩΝΑ: ΑΜΠΕΛΟΠΟΥΛΛΕΙΟΝ ΜΕΓΑΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ


Η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων έκλεισε με πολύ γέλιο και οι παραστάσεις
συνεχίζονται δίνοντας στους θεατές, μια ευχάριστη επιλογή για θεατρική έξοδο! Μάλιστα, πολύ σύντομα, το "Αμπελοπούλλειον Μέγαρο Πολιτισμού" ταξιδεύει στη Λεμεσό και την Πάφο. 

Η πιο πρόσφατη παραγωγή του θεάτρου Ανεμώνα σε σκηνοθεσία του Μαρίνου Ξενοφώντος και μια πλειάδα εκλεκτών ηθοποιών θα σας χαρίσει όμορφες θεατρικές στιγμές!


Υπόθεση: Η ιστορία έχει δημοσιευθεί στις εφημερίδες. Το κράτος έχει αποφασίσει την ανέγερση "Μεγάρου Πολιτισμού" αξίας μερικών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ το Μέγαρο ήταν ακόμα στα χαρτιά, διορίστηκαν διευθυντές και προσωπικό για να εκπαιδευτούν επί των καθηκόντων τους μέχρι το Μέγαρο να λειτουργήσει κανονικά.Αφού ξοδεύτηκαν εικοσιπέντε εκατομμύρια ευρώ σε μισθούς και ωφελήματα, αποφασίστηκε ότι το κόστος της δημιουργίας θα παραήταν υψηλό και το κράτος προχώρησε στην ματαίωσή της. Στην κωμωδία μας λοιπόν έχει ανεγερθεί σε μια κοινότητα το "Αμπελοπούλλειον Μέγαρον Πολιτισμού" με έξοδα τεράστια για τα δεδομένα της κοινότητας και ως εκ τούτου έχουν παραμεληθεί έργα σημαντικά και απαραίτητα.Οι κοινοτικές εκλογές πλησιάζουν και ο Ζαχαρίας, υπάλληλος του κοινοτάρχη Ζήνωνα που είναι και ο πλούσιος του χωριού, προσπαθεί να πείσει τον Αντώνη, υπάλληλο του Ζήνωνα και ερωτευμένο με την κόρη του, να προωθήσουν στις επικείμενες εκλογές έναν πονηρό λαθροθήρα για την θέση του κοινοτάρχη, αφού πιστεύει ότι μόνο ένας πανούργος μπορεί να τα βάλει με έναν πανούργο!

Η Αθηνά, μητέρα του Αντώνη και αδελφή του Ζαχαρία-επίσης υπάλληλος του Ζήνωνα- που χάρη σ' αυτήν και την συμπάθεια που από παλιά της τρέφει ο Ζήνωνας εργοδοτούνται και οι άλλοι δυο, μάταια πασκίζει να τους αποτρέψει.


Η Αντωνία, κόρη του κοινοτάρχη, είναι και αυτή ερωτευμένη με τον Αντώνη, αλλά ο κρυφός δεσμός τους δεν πρέπει να μαθευτεί ακόμα αφού "τζείνη εν κόρη του άρκοντα τζαι τζείνος γιος της δούλας".


Η Καλλισθένη, μητέρα του Ζήνωνα, είχε έρθει κάποτε στο χωριό από τας Αθήνας αφήνοντας τα κέντρα και τα θέατρα όπου τραγούδαγε και ακολουθώντας τον άντρα της. Σήμερα πάσχει από άνοια. "Πότε εν καταλάβει γρι τζαι πότε βάλλει του ψύλλου χαλινάριν"! Χωρίς να το συνειδητοποιεί, είναι ίσως η μόνη που μπορεί να προτείνει λύσεις στα διάφορα προβλήματα της οικογένειας της.
Η ηθογραφία αυτή προσφέρει αφενός γέλιο στον θεατή, αφετέρου έντεχνα περνάει μηνύματα και ποικίλους προβληματισμούς μέσα από μια καλοστημένη αφέλεια. Το κείμενο σατιρίζει την αλόγιστη σπατάλη σε πανάκριβα οικοδομήματα, αχρείαστα εν πολλοίς, με κύριο στόχο τις προμήθειες και μίζες, με αποτέλεσμα να παραλείπονται έργα απαραίτητα και σημαντικά για την καθημερινή ζωή. Είναι παράλληλα μια κραυγή αγωνίας για την καταστροφή του περιβάλλοντος, η οποία κατά τον συγγραφέα συντελείται από την μανία του ανθρώπου για το κυνηγητό του πλούτου.Ο Κουκκίδης σατιρίζει επίσης την λαθροθηρία και το παράνομο κυνήγι των λαθροπουλιών, ενώ σκιαγραφεί παράλληλα τους ανθρώπους που με πάθος κυνηγούν την εξουσία χωρίς να έχουν καθόλου αντιληφθεί το βαθύτερο νόημα της ζωής. Ως είθισται σε μια ηθογραφία, προκύπτει μια αναπόληση και μια νοσταλγία για τους "παλιούς καλούς καιρούς".

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Ιωάννα Σιαφκάλη, Παντελής Κλείτου, Χριστόφορος Χριστοφόρου, Αντώνης Λαπηθιώτης, Γιάννα Λευκάτη, Μαρία Πέτρου, Νικόλας Πέτρου, Σκεύη Παπαμιλτιάδους.


ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ: 70007721 

Λευκωσία
Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 8.30μ.μ.

Πάφος
24 Μαΐου στο Μαρκίδειο Θέατρο

Λεμεσός
5, 6, 7 Ιουνίου στην ΕΘΑΛ (Μέγαρο Σάλα, πίσω από κοινωνικές ασφαλίσεις)Η κ. Αντιγόνη Παπαδοπούλου, δεν είναι ενεργή μόνο στην πολιτική, αλλά και θεατρόφιλη.


Ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους πιστός φίλος και υποστηρικτής του θεάτρου Ανεμώνα.Το ShowTime Cy τρύπωσε στα καμαρίνια καταγράφοντας την προετοιμασία των ηθοποιών πριν από την πρεμιέρα.

 

 
 


 
 


 
  

 
  

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ
ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου