RADIO ZENITH - ΡΑΔΙΟ ΖΕΝΙΘ

TAXIDOEFKERIES

zenith 96,4

lpg

SUPER SPOR FM

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΡΕΜΟΣ LUSH ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ΡΕΜΟΣ LUSH ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

ALKINOOS

ALKINOOS

BIONIC ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ

Καταδικαστική απόφαση εναντίον του Δημάρχου Πάφου
Φαίδωνα Φαίδωνος, εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, εκδικάζοντας αποζημιώσεις ύψους 30 χιλιάδων ευρώ τα οποία καλείται να καταβάλει  στον Πρόεδρο της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών Κυριάκο Καϊλά.

Η παρούσα υπόθεση αφορά δηλώσεις του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος στα ΜΜΕ, για τις οποίες ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ, κατέφυγε δικαστικά ενάγοντας τον κ. Φαίδωνος για δυσφήμιση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτοπαραγωγών Π.Ο.Σ. (Δημόσια) αναφορικά με το ζήτημα αναφέρει τα ακόλουθα:

Σήμερα, την 13/03/2018, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε δικαστική απόφαση εναντίον του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος, με την οποία επιδικάζει εναντίον του αποζημιώσεις ύψους €30.000, προς όφελος του Κυριάκου Καϊλά, Προέδρου της Παγκύπριας Οργάνωσης Σιτηροπαραγωγών και του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στην πολυσέλιδη δικαστική του απόφαση, κατέληξε ότι οι επίδικες δηλώσεις του κ. Φαίδωνος στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma TV στις 28/08/2017, στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή Επιθεώρηση» στο ραδιοφωνικό σταθμό Πολίτης στις 28/08/2017 και στην τηλεοπτική εκπομπή «Από Μέρα σε Μέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΡΙΚ1 στις 29/08/2017 είναι δυσφημιστικές για το πρόσωπο του κ. Καϊλά.

Οι δυσφημιστικές δηλώσεις αφορούσαν ισχυρισμούς του κ. Φαίδωνος ότι ο κ.Καϊλάς «παρανομεί», ότι είναι ένας από αυτούς που ενώ λαμβάνουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως επιδοτήσεις από το κράτος, εντούτοις δεν τις δηλώνουν στον Φόρο Εισοδήματος ή τις δηλώνουν μισές, δηλαδή φοροδιαφεύγουν, ότι κερδοσκοπούν σε βάρος του κράτους, καθώς και ότι είναι ένας από αυτούς που υπενοικιάζουν τουρκοκυπριακή γη ή χαλίτικη, αποστερώντας μάλιστα το κράτος από τα ενοίκια που θα δικαιούτο να λάβει» ( απόσπασμα από την δικαστική απόφαση).

Σημειώνουμε ότι ο Πρόεδρος της Οργάνωσής μας προέβηκε στην καταχώριση της αγωγής με μόνο σκοπό την αποκατάσταση της υπόληψης, της τιμής και της αξιοπρέπειάς του και μετά από δημόσιο κάλεσμα στον κύριο Φαίδωνα για απολογία για τα όσα δυσφημιστικά του καταλόγισε.


Η νομική εκπροσώπηση του κ. Καϊλά ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας είχε ανατεθεί στη συνήγορο κ. Μαρία Ραφαήλ, συνέταιρο στη δικηγορική εταιρεία, Ι.ΦΡΑΓΚΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΠΕ.

Ως κοινωνικός φορέας, και ενεργή Οργάνωση στα δρώμενα που αφορούν τον κλάδο και όχι μόνο απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους κατέχουν δημόσια αξιώματα να διασταυρώνουν τις πηγές τους πριν προβαίνουν σε δημόσιες δηλώσεις εναντίων ανθρώπων με μεγάλη κοινωνική προσφορά όπως στην περίπτωση του κ. Καϊλά.
 Απώτερος σκοπός του Προέδρου της Οργάνωσής μας παραμένει το καλώς νοούμενο συμφέρον του τόπου, της κοινωνίας και του αγρότη τον οποίο υπηρετεί τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ξέχασε να καταχωρήσει εμφάνιση

Σε δηλώσεις του στο philenews o Δήμαρχος Πάφου, διευκρίνισε ότι ενώ του είχε επιδοθεί προσωπικά η αποχή από δικαστικό κλητήρα, ο ίδιος ξέχασε να καταχωρήσει εμφάνιση ενώπιον δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι η κλήση του επιδόθηκε ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρία στο Δημοτικό Μέγαρο γι ‘αυτό και κάλεσε τον επιδότη να την αφήσει στο γραφείο του.  Στη συνέχεια παρέλειψε να αναγνώσει το περιεχόμενο της. Ισχυρίστηκε πως εκμεταλλεύθηκαν το γεγονός ότι δεν καταχώρησε εμφάνιση και χωρίς να τον ειδοποιήσουν εκ νέου προχώρησαν στην εκδίκαση της υπόθεσης ερήμην του. Όπως ανέφερε στο philenews ο Δήμαρχος Πάφου έδωσε άμεσα οδηγίες στη δικηγόρο του να προχωρήσει με την καταχώρηση αίτησης ακύρωσης της απόφασης. philenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΔΩ 
 ΚΑΝΤΕ LIKE ΕΔΩ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ IN ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου