SUPER SPOR FM

TAXIDOEFKERIES

lpg

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

a club

a club

BIONIC ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ Ο ΜΕΛΙΟΣ ΚΑΙ...ΑΛΛΟ ΚΕΦΑΛΙ "ΨΑΡΙΟΥ" ΒΡΩΜΑΕΙ?

Αλλαλούμ μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών για την εισαγωγή και πώληση αγρινών και ελαφιών από το γνωστό πλέον πάρκο «Melios Zoo», στο οποίο εκθέτονται εξωτικά ζώα ενώ κάποια άλλα διατίθενται προς πώληση από το pet shop του ίδιου επιχειρηματία. 

O ίδιος ισχυρίζεται ότι κατέχει όλες τις νόμιμες άδειες για πώληση ενώ η εισαγωγή των αγρινών στην Κύπρο έγινε με έγκριση των κτηνιατρικών υπηρεσιών στην παρουσία του διευθυντή τους. Θα κλείσουμε τον Μέλιο δηλώνει κατηγορηματικά ο Υπουργός Γεωργίας.

Μιλώντας το πρωί στον ACTIVE ο Μέλιος Μενελάου δήλωσε έκπληκτος, διερωτώμενος γιατί κάθε φορά που αναρτά διαφημίσεις για πώληση ζώων δημιουργείται τόσος ντόρος.

Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι τα τελευταία αγρινά και ελάφια που παρέλαβε η επιχείρηση του, εισήχθηκαν νομότυπα  για πώληση στην Κύπρο, φέροντας την γραπτή έγκριση των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών. Μάλιστα αναφέρει ότι η παραλαβή του φορτίου από το τελωνείο έγινε στην παρουσία του ίδιου του διευθυντή και λειτουργών του κτηνιατρείου.
«Εισήχθηκαν με την άδεια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών
. Αφού λένε ότι δεν ακολουθώ τις ορθές διαδικασίες γιατί δεν με καταγγέλλουν και να με στείλουν στο δικαστήριο;

Για περισσότερο από δέκα χρόνια λένε ότι είμαι παράνομος. Τα συγκεκριμένα αγρινά δεν τα πήραμε από τη φύση. Γεννήθηκαν στην αιχμαλωσία και η κατοχή και πώληση τους στην Κύπρο και σε όλη την Ευρώπη επιτρέπεται», υποστήριξε ο επιχειρηματίας.

Μάλιστα δήλωσε  ότι αυτοί που παρανομούν είναι οι ίδιοι οι λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών με την κάλυψη του αρμόδιου Υπουργού Γεωργίας, αφού  έχουν μεταβεί στις εγκαταστάσεις του επανειλημμένες φορές στο παρελθόν για να κατασχέσουν και να σκοτώσουν ζώα για τα οποία ο ίδιος κατείχε όλες τις απαραίτητες άδειες.

Γι’ αυτό και εις βάρος τους εκκρεμούν ακόμη αγωγές που έχει καταχωρήσει στα δικαστήρια, οι οποίες εκκρεμούν για χρόνια στα δικαστήρια καθώς οδηγούνται από τη μία αναβολή στην άλλη.

Πριν ένα μήνα προχώρησε, όπως είπε, σε νέα μεγάλη καταγγελία που αφορά και πάλι στη θανάτωση ζώων με στοιχεία που έχει προσκομίσει στον Γενικό Εισαγγελέα, τον Γενικό Ελεγκτή και στην Επίτροπο Διοικήσεως.

Σε ότι αφορά στην χρήση των αγρινών και ελαφιών μετά την πώληση τους, ο ίδιος απάντησε πως δεν είναι στις αρμοδιότητες του να γνωρίζει, ούτε την χρήση, ούτε και τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Καθημερινοί έλεγχοι μέχρι να κλείσει απαντά ο Υπουργός

Ο ίδιος ο Υπουργός Γεωργίας, φανερά ενοχλημένος από τη στάση αλλά και τις κατηγορίες που εκτόξευσε εναντίον του ο Μέλιος Μενελάου, ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του στον Active.

«Ο κύριος Μέλιος θα κλείσει και το δηλώνω κατηγορηματικά σε σύντομο χρονικό διάστημα», ήταν η χαρακτηριστική του απάντηση.

Διαβεβαίωσε μάλιστα ότι μέχρι να προχωρήσουν σε κλείσιμο των εγκαταστάσεων του «Melios Zoo», λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών θα μεταβούν σήμερα και κάθε μέρα από αυτό το σημείο και έπειτα στο χώρο του επιχειρηματία για σκοπούς ελέγχου, δημιουργώντας έτσι ένα στενό κλοιό γύρω από τον κ. Μενελάου.

Ο Νίκος Κουγιάλης χαρακτήρισε τον Μέλιο Μενελάου προκλητικό, καλώντας τον να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να παραβαίνει τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Παραδέχθηκε ότι υπάρχει μία γκρίζα ζώνη στη νομοθεσία για το διαχωρισμό των ζώων που εισάγονται για σκοπούς έκθεσης και σκοπούς πώλησης.

«Υπάρχει πρόβλημα για το τι είναι κατοικίδιο και τι ζωολογικού κήπου και θα ρυθμιστεί αυτό το θέμα με την εισαγωγή ζώων σε κατηγορίες», υπέδειξε ο κ. Κουγιάλης, υπενθυμίζοντας ότι έχει ζητήσει πριν αρκετό καιρό από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να προετοιμάσουν ένα νέο νομοσχέδιο, ώστε να μπει ένα τέλος σε όλα αυτά τα παρατράγουδα.philenews LIKE ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου