lush

SUPER SPOR FM

TAXIDOEFKERIES

lush

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ

CARS

lush

lush

BIONIC

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ "ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ" ΤΟΥ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Υπό διάφορες ιδιότητες, τέσσερις άνθρωποι με ελληνικές ρίζες βρίσκονται στον κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ. Μένει να αποδειχθεί αν η παρουσία τους θα είναι καθοριστική για προώθηση ζητημάτων όπως η διευθέτηση του χρέους 

Το τι ακριβώς διημείφθη όσον αφορά το ελληνικό ζήτημα ανάμεσα στον Μπαράκ Ομπάμα και τον Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη εθιμοτυπική συνάντησή τους δεν είναι γνωστό. Εάν όμως ο Τραμπ επιμείνει στην αρχική του θέση, η Ελλάδα δεν μπορεί να αισιοδοξεί ότι η Αμερική διατίθεται για κάποια θετική παρέμβαση ως προς την ελάφρυνση του χρέους, τον ρόλο του ΔΝΤ κ.ο.κ. Και αυτό διότι ο Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι οι ΗΠΑ χάνουν τον χρόνο τους με την Ελλάδα και ότι το πρόβλημα της πατρίδας μας οφείλει να το λύσει η Γερμανία, ως κυρίαρχη δύναμη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Πέραν των απόψεων του Τραμπ και της κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει η εξωτερική πολιτική του στην πράξη, σημαντικό κεφάλαιο αποτελούν οι «Ελληνες». 
Πρόκειται για ορισμένα πρόσωπα που τον περιστοιχίζουν και, υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσαν να προωθήσουν αιτήματα από την ελληνική πλευρά, με την ελπίδα να τύχουν κάποιας κατανόησης εκ μέρους των ΗΠΑ. Και αυτό έχει κρίσιμη σημασία, ιδιαίτερα μετά την εγκάρδια συνομιλία που είχε ο Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν, ελάχιστες ώρες μετά τη νίκη του. 
Η παρουσία τουλάχιστον τεσσάρων προσώπων ελληνικής καταγωγής στο επιτελείο των στενών συνεργατών του Τραμπ θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμη και έμπρακτη απόρριψη ορισμένων θεμελιωδών απόψεών του. Γιατί, εάν περιοριστεί κάποιος μόνο στην προεκλογική συνθηματολογία και τις επιτηδευμένες φραστικές ακρότητές του, ο Τραμπ δεν είναι παρά ένας φανατικός ξενοφοβικός, κοινώς ένας ρατσιστής. Εάν, όμως, ως πρόεδρος των ΗΠΑ πλέον, αρχίσει να εφαρμόζει όλα όσα κήρυξε στο πνεύμα τού αλά Τραμπ ευαγγελίου μίσους, όχι μόνο οι μουσουλμάνοι, οι Μεξικάνοι κ.λπ., αλλά και κάθε εθνική μειονότητα πρέπει ήδη να προετοιμάζεται για τον επερχόμενο διωγμό. 
Παρ’ όλα αυτά, στην πραγματικότητα ο Ντόναλντ Τραμπ έφτασε στον Λευκό Οίκο αφενός χάρη στο σύστημα της έμμεσης εκλογής προέδρου από ένα σώμα εκλεκτόρων και όχι απευθείας από τον λαό, αφετέρου την υποψηφιότητά του υποστήριξαν 35 διαφορετικές εθνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική παροικία των ΗΠΑ. 
Το μέγεθος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας εκτιμάται περίπου στα 4 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων 3 εκατομμύρια συμμετείχαν στις εκλογές. Από αυτούς η πλειοψηφία τάχθηκε στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ, τόσο διότι θεώρησαν ότι ως αυθεντικός businessman θα ευνοήσει την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, όσο και επειδή κατά παράδοση οι Ελληνοαμερικανοί στηρίζουν τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους. protothemaΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου