bionic

lush

lush

SUPER SPOR FM

TAXIDOEFKERIES

CAR FOR SALE

Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2016

ΘΡΙΛΕΡ ΓΙΑ ΤΗΝ.... ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΤΑΣΟΥΡΗ

Παντρεύοντας το πάθος της για το χορό με την αγάπη της για τα μιούζικαλ, οι δουλειές της Αντιγόνης Τασουρή, συνδυάζουν το θέαμα αλλά και την κοινωνική συνείδηση.

Η πιο γνωστή Κύπρια χορογράφος Αντιγόνη Τασουρή μιλά αποκλειστικά στο showtime-cy για το... Θρίλερ που ετοιμάζει.  


1.    Θα σε πάρω λίγο πίσω να μου πεις, πώς τρύπωσε ο χορός στη ζωή σου…
Η αγάπη μου για το χορό ξεκίνησε από πάρα πολύ μικρή ηλικία.   Είχα την τύχη να έχω  μια θαυμάσια δασκάλα χορού, την Μαρία Μέση, η οποία μου έδωσε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να μπορέσω ν’ ακολουθήσω τ’ όνειρό μου.   

2.    Τι σημαίνει για σένα χορός;
Θα σας απαντήσω με τη σοφότερη απάντηση που έδωσε κάποτε η Αμερικανίδα χορογράφος Martha Graham, γιατί πραγματικά με εκφράζει πάρα πολύ.  «Ο Χορός είναι η κρυμμένη γλώσσα της ψυχής!».  Γενικότερα για μένα χορός σημαίνει αρμονία, ομορφιά, σωματική και ψυχική καλλιτεχνική έκφραση

3.    Σαν δασκάλα χορού, τι είναι αυτό  που μεταφέρεις στους μαθητές σου;

Η διδασκαλία για μένα είναι λειτούργημα!  Όταν είμαι μαζί με τα παιδιά είτε αυτά είναι μικρότερης ηλικίας είτε μεγαλύτερης,  προσπαθώ να τους δώσω όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται για να μάθουν τη σωστή τεχνική του κλασικού μπαλέτου και του έντεχνου χορού.  Στις περιπτώσεις που κάποια παιδιά έχουν ταλέντο στο χορό και έχουν τη θέληση να εργαστούν σκληρά για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, τότε και εγώ με τη σειρά μου τους δίνω όσες περισσότερες ώρες διδασκαλίας μπορώ, για να προετοιμαστούν καλύτερα για τις σπουδές τους.    Απολαμβάνω κάθε στιγμή διδασκαλίας γιατί  η κάθε στιγμή έχει να δώσει πολλά σε μένα και στο επάγγελμά μου!   Δίνω και παίρνω από κάθε παιδί!


4.    Τελικά χορό μπορεί να μάθει ο οποιοσδήποτε ή είναι κάτι που πρέπει να το έχεις και λίγο έμφυτο; 
Χορό μπορεί οποιοδήποτε άτομο να διδαχθεί αλλά να διδαχθεί σωστά.  Να πάρει όλα τα εφόδια από διπλωματούχους δασκάλους με πτυχίο από σχολές του εξωτερικού.  Επίσης να φοιτά σε σχολές που τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές λειτουργίας , είτε αυτές αφορούν τις κτιριακές εγκαταστάσεις και στούντιό  είτε αφορά το διδακτικό προσωπικό.  Δυστυχώς στην Κύπρο οι σχολές χορού ξεφυτρώνουν από παντού. Υπάρχουν σχολές με δασκάλους που δεν έχουν τα απαραίτητα προσόντα ή/και καθόλου.  Υπάρχουν σχολές σε ακατάλληλους κτιριακούς χώρους γιατί ο Νόμος για τις Σχολές Έντεχνου Χορού ενώ υπάρχει δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη, αλλά παραμένει εδώ και αρκετά χρόνια κλειδωμένος στα συρτάρια του αρμόδιου Υπουργείου.

5.    Η κόρη σου ακολούθησε τα βήματα σου. Πώς σε κάνει αυτό να αισθάνεσαι;
Είμαι πολύ περήφανη που κατάφερα να δώσω όλη την αγάπη και τον ενθουσιασμό μου για το χορό και στη κόρη μου Κορίνα, μ’ αποτέλεσμα να γίνει και αυτή δασκάλα κλασικού και έντεχνου χορού.  Η Κορίνα μάλιστα το ψάχνει ακόμη περισσότερο και  διευρύνει τις γνώσεις της σε μεταπτυχιακές σπουδές στη Χοροθεραπεία-Ψυχοθεραπεία.   Θέλω να αναφέρω ότι το ίδιο περήφανη είμαι για όλες τις μαθήτριες μου, που ακολούθησαν  το όνειρό τους και παρακολούθησαν ή παρακολουθούν σπουδές στο εξωτερικό σε σχολές μουσικού θεάτρου και χορού.  

 

6.    Πώς αντέδρασες όταν σου είπε πως πήρε την απόφαση να φύγει στο εξωτερικό για να δουλέψει;
Όσο δύσκολο και αν είναι που μένει μακριά μου, εντούτοις χαίρομαι που εργάζεται στο εξωτερικό, γιατί έτσι αποκτά εμπειρίες.  Στην Κύπρο τα παιδιά που σπουδάζουν μουσικό θέατρο και γενικότερα χορευτές, είναι πολύ δύσκολο να έχουν τις ευκαιρίες που τους παρέχονται στο εξωτερικό με τα τόσα μούζικαλς αλλά και shows που υπάρχουν.

7.    Σχεδιάζετε στο μέλλον να κάνει κάτι μαζί;
Ήδη έχουμε συνεργαστεί στη δημιουργία χορογραφίων για διάφορες εκδηλώσεις, όμως σίγουρα αναμένονται πολύ περισσότερα για το μέλλον. 

8.    Έχεις αναλάβει ένα σημαντικό ρόλο σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές όπως το Dansing for you και το Mr Cyprus. Αυτό πως προέκυψε;
Η συνεργασία μου με τον κάθε τηλεοπτικό σταθμό, είμαι σίγουρη ότι οφείλεται στην  αμφίδρομη εμπιστοσύνη, εκτίμηση και σεβασμό που έχει χτιστεί εδώ και χρόνια.  Εξάλλου υπάρχουν και περιπτώσεις που προσφέρω εθελοντικα΄τις υπηρεσίες μου και αυτό με γεμίζει ακόμη περισσότερο, αφού μπορώ μέσα από τη δική μου τέχνη να προσφέρω προς το συνάνθρωπό μου που έχει ανάγκη!
9.    Ποια είναι η τηλεοπτική σεζόν που δεν θα ξεχάσεις ποτέ και γιατί;
Κάθε τηλεοπτική σεζόν αλλά και κάθε συνεργασία μου μ’ οποιοδήποτε κανάλι, πάντοτε μου αφήνει τις πιο ευχάριστες αναμνήσεις.  Μέχρι σήμερα έχω να θυμάμαι τις συνεργασίες μου μ’ όλα τις ψυχαγωγικές ζωντανές εκπομπές.  Η κάθε μια είχε και κάτι όμορφο να μας χαρίσει. 

10.    Μετά από την τριβή που έχεις καθημερινά με τον χορό, μπορείς να πεις ότι αισθάνεσαι την ίδια χαρά και ενθουσιασμό για να χορεύεις;
Όσα χρόνια και να περάσουν νομίζω ότι μέσα μου θα ρέει ο χορός.  Σε προηγούμενα χρόνια απολάμβανα να συμμετέχω χορεύοντας και δημιουργώντας.  Τώρα έχω περάσει σ’ άλλο επίπεδο!  Ενθουσιάζομαι να χορογραφώ και να βλέπω τις δημιουργίες μου να εκτελούνται άψογα τόσο από τους μαθητές μου, όσο και από τους επαγγελματίες χορευτές.


11.     Έχεις περάσει όμως φάσεις, κατά τις οποίες αισθάνθηκες ότι ήθελες ένα διάλειμμα;
Είναι πολλά αυτά τα οποία κάνεις. Από που αντλείς όλη αυτή την ενέργεια;
Πιστεύω ότι ακόμη δεν έχει έρθει ο κορεσμός για μένα στον τομέα μου.  Μπορώ να χορογραφώ για πολλές ώρες και να μην καταλαβαίνω οτι κύλησε η ώρα.  Είναι ζωή για μένα ο χορός!
Η ενέργεια μου αντλείται από τους ίδιους τους μαθητές μου.  Αντλείται από το κάθε επαγγελματία χορευτή που δίνει όλο του το είναι για να εκφράσει το σωστό συναίσθημά , μέσα από τη δική μου χορογραφία.  Η ενέργειά μου όλη αντλείται από όλα αυτά που δημιουργώ!


12.     Έχουμε ταλέντα που θα μπορούσαν να διαπρέψουν στο εξωτερικό;
Υπάρχουν ταλέντα που ήδη διαπρέπουν στο εξωτερικό.   Προσωπικά  έχω μαθητές μου που σπούδασαν στο εξωτερικό με υποτροφία και που τώρα συμμετέχουν σε μούζικαλς στο West End στο Λονδίνο, όπως “Mamma Mia”, “West Side Story”, όπως και αρκετοί που είναι μέλη χορευτικών ομάδων στο εξωτερικό.   

13.    Τι σημαίνει για σένα απόλυτη ευτυχία;
H απόλυτη ευτυχία για μένα είναι να μπορώ να κρατάω ισορροπία ανάμεσα στην καριέρα και στην προσωπική μου ζωή.  Στην επαγγελματική επιτυχία χρειάζονται έμπιστοι και αξιόπιστοι συνεργάτες! Στην προσωπιική επιτυχία χρειάζονται αληθινοί ανθρώποι, οικογένεια, φίλοι, όπου μοιράζεσαι μαζί τους τα πάντα!!! Και ναι στην απόλυτη ευτυχία έχουν άμεση σχέση και τα δυο.

14.    Ετοιμάζεις κάτι καινούργιο; Τι να περιμένουμε;
Με την νέα τηλεοπτική σεζόν με βρίσκεται να έχω αναλάβει την σκηνική και καλλιτεχνική επιμέλεια του Dansing Junior 2, που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΜegaΟne. 
Επίσης για τη φετινή θεατρική σεζόν έχω αναλάβει τις χορογραφίες για τη παιδική σκηνή του Θεάτρου Μασκαρίνι με το έργο «Ο Μάγος του ΟΖ», όπως και για τη παιδική σκηνή του Θεάτρου ΛΕΞΗ με το έργο «Η Ωραία Κοιμωμένη».   Μέσα στον Ιανουάριο του 2017 μαζί με το μουσικό σχήμα Παπιγιόν Βand και σε κείμενα και σκηνοθεσια  του Χρίστου Νικολάου ανεβάζουμε το νεανικό μιούζικαλ με την ονομασία «Ένα ΘΡΙΛΕΛ Μιούζικαλ».
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου