BLACK FRIDAY

bionic

lush

lush

SUPER SPOR FM

TAXIDOEFKERIES

CAR FOR SALE

Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΥΠΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ.....


Στην κορυφή του Κιλιμάντζαρο, ανέβηκαν τρεις Κύπριες με ένα και μόνο σκοπό, να μαζέψουν χρήματα για τον οργανισμό «Breast Cancer Now».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», οι τρεις Κύπριες αγνόησαν τις δύσκολες συνθήκες και ανέβηκαν πριν από λίγες ημέρες στο υψηλότερο βουνό της Αφρικής σε υψόμετρο 5.895 μέτρων που βρίσκεται στη βορειοδυτική Τανζανία, έχοντας ως ισχυρό κίνητρο το φιλανθρωπικό σκοπό της αποστολής.
Πρόκειται για τις τρεις συνηθισμένες γυναίκες, την Μαριάννα Παντελίδου, την Χριστίνα Ο’ Νιλ και την Νάσια Χατζηβασίλη, που σε τίποτα δεν θυμίζουν με ορειβάτριες. Στην αποστολή μετείχαν συνολικά δεκαπέντε γυναίκες και σκοπός του ήταν η κάθε γυναίκα να συγκεντρώσει 5.000 στερλίνες, για ενίσχυση της έρευνας για καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού μέσω του φιλανθρωπικού οργανισμού του Λονδίνου «Breast Cancer Now».
Οι τρεις θαρραλέες γυναίκες μίλησαν στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» για τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν, για την εμπειρία που έζησαν, αλλά και για το «ιερό» κίνητρο που της οδήγησε στην κορυφή του υψηλότερου βουνού της Αφρικής.
Οι ίδιες αφηγήθηκαν την περιπέτεια που έζησαν, λέγοντας πως όσο ανέβαιναν το έδαφος γινόταν ακόμη πιο δύσκολο, όπως και το κρύο γινόταν πιο τσουχτερό και το οξυγόνο σταδιακά μειωνόταν. Από τους 25 βαθμούς που είναι η θερμοκρασία στον Ισημερινό όπου ήταν ο πρώτος τους σταθμός, τις νύκτες στο Κιλιμάντζαρο η θερμοκρασία βυθίζεται στους -10.
Μάλιστα, η Νάσια, όπως εξήγησε, ήρθε αντιμέτωποι με τους φόβους της. «Έπαθα κρίση πανικού. Ξύπνησαν οι φόβοι. Έβλεπα τους βράχους και φοβήθηκα ότι θα έπεφτα. Νόμιζα ότι θα πέθαινα. Ευτυχώς, μια γιατρός που βρισκόταν στην ομάδα, με χειρίστηκε με άψογο τρόπο και κατάφερε να με ηρεμήσει», είπε.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην εφημερίδα οι τρεις συμπατριώτισσες μας, μετά από την επίτευξη αυτού του στόχου νιώθουν πιο πλούσιες και πιο δυνατές. Η ικανοποίηση και ο ενθουσιασμός από την επίτευξη του στόχου ανεπανάληπτοι. Στην κορυφή του βουνού, ένιωσαν το χάδι του Θεού και σίγουρα θα το ξαναέκαναν.
Η Μαριάννα μίλησε και για την προσωπική της εμπειρία. «Έχω βιώσει τη βελτίωση της ποιότητας και διάρκειας ζωής των καρκινοπαθών τα τελευταία χρόνια, πάντοτε συγκριτικά με περασμένες δεκαετίες.
Αυτό οφείλεται στην εξέλιξη της επιστήμης και στις ερευνητικές προσπάθειες ανά τον κόσμο. Τα λόγια αγαπημένης μου φίλης καρκινοπαθούς μπορούν να αποτυπώσουν το μήνυμά μου πιο σωστά: ‘‘Κάθε ευρώ εισφοράς για την έρευνα μετρά, καθώς κάποιες νέες θεραπείες και φάρμακα θα δουλέψουν για μερίδα καρκινοπαθών, έστω για κάποια χρόνια ή κάποιους μήνες. Αυτό σημαίνει πρόσθετο, πολύτιμο χρόνο, την αξία του οποίου μόνο οι καρκινοπαθείς και οι αγαπημένοι τους μπορούν πραγματικά να εκτιμήσουν στον μέγιστο βαθμό.’’ Ήθελα με τον δικό μου χειροπιαστό τρόπο να βοηθήσω σε αυτές τις προσπάθειες, καθώς ο καρκίνος έχει κτυπήσει αγαπημένα μου πρόσωπα. Τη δύναμη, κυρίως την ψυχική, που έπρεπε κάποιος να έχει για τη δοκιμασία αυτή, την άντλησα από τον πατέρα μου. Είναι άξιος θαυμασμού, ένας άνθρωπος πολύ φιλοσοφημένος. Πάνω από όλα είναι άνθρωπος θετικός, που αντιμετωπίζει τον καρκίνο με τη ‘‘δική του θετικότητα’’, ανέφερε με δάκρυα στα μάτια. Πηγή Φωτογραφιών: ΦιλελεύθεροςΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου