bionic

lush

lush

SUPER SPOR FM

TAXIDOEFKERIES

CAR FOR SALE

Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2016

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ......

Παραλίμνι: Εν εξορία ηγέτες της αντιπολίτευσης του Καζακστάν και μη κυβερνητικές οργανώσεις, ζητούν όπως τεθεί μπλόκο σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που βρίσκονται σε λογαριασμούς κυπριακών τραπεζικών ιδρυμάτων, στο όνομα του αποθανόντα Ραχάτ Αλίεφ, πρώην γαμπρού του προέδρου του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγεφ, και οι οποίοι λογαριασμοί είναι τώρα υπό τον έλεγχο της χήρας Ελνάρα Σιοράζ.   

Από τα πρώτα στοιχεία, φαίνεται ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα προς διερεύνηση από τις κυπριακές Αρχές, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι σε Αυστρία, Ελλάδα και Καζακστάν έχουν ήδη παγώσει όλοι οι λογαριασμοί που αφορούν τον Αλίεφ.   Ο Ραχάτ Αλίεφ, διπλωμάτης του Καζακστάν και μεγαλοεπιχειρηματίας, ενόσω ήταν γαμπρός του Ναζαρμπάγεφ είχε κατηγορηθεί από τις αυστριακές Αρχές για σειρά σοβαρών εγκλημάτων, όπως για τη δολοφονία δύο Καζάκων τραπεζιτών, για ξέπλυμα χρήματος κ.τ.λ.   
Τον Μάρτιο του 2015, βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του στη Βιέννη όπου εκρατείτο, χωρίς να έχει εξιχνιαστεί αν πρόκειται για αυτοκτονία ή έγκλημα. Η εγκληματική δραστηριότητα του Αλίεφ είχε απασχολήσει τις Αρχές πολλών χωρών αλλά και της χώρας του και εθεωρείτο ο «καταζητούμενος Νο 1» του Καζακστάν.    
Μέρος της τεράστιας περιουσίας του που απέκτησε πριν και ενόσω ήταν γαμπρός του ισχυρού άντρα του Καζακστάν, εντοπίστηκε τόσο σε προσωπικούς του λογαριασμούς όσο και λογαριασμούς ελεγχόμενων από τον ίδιο υπεράκτιων εταιρειών στην Κύπρο.  Σύμφωνα με σειρά στοιχείων, η περιουσία του στην Κύπρο, όπως και σε άλλες χώρες, πέρασε στα χέρια της δεύτερης συζύγου του, Ελνάρα Σιοράζ, η οποία απέκτησε χάρις στον σύζυγό της αυστριακή υπηκοότητα και διέμενε στη Βιέννη.  
Ο Ραχάτ Αλίεφ, σύμφωνα με τις αναφορές σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, πέραν των δολοφονιών και του ξεπλύματος χρήματος, μέσα από τη δύναμη που του εξασφάλιζαν ισχυροί παράγοντες και πολιτικοί της χώρας του όντας γαμπρός του ισχυρότερου άντρα -του Προέδρου- του Καζακστάν,  κατάφερε να υφαρπάσει πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, να τα διακινήσει σε Κύπρο, Ελλάδα, Μάλτα και άλλες χώρες μέσω Αυστρίας, όπου για ένα διάστημα είχε διοριστεί ως πρέσβης στην Αυστρία και είχε ασυλία, αλλά και μέσω Λιβάνου όπου είχε δραστηριότητα και στενούς συγγενείς ως αχυράνθρωπους.  
Δεκάδες συμπατριώτες του που θεωρούν ότι ήταν θύματα υφαρπαγής των περιουσιών τους και των επιχειρήσεών τους από τον Αλίεφ, ψάχνουν τώρα τρόπους να ανακτήσουν τα κλεμμένα, όπως ισχυρίζονται, εκατομμύρια, τα οποία παράλληλα διαχειρίζεται η χήρα κληρονόμος Ελνάρα Σιοράζ.  Επικεφαλής της ομάδας αυτής είναι ο Σερίκ Μεντετβέκοφ, πρώην ιδιοκτήτης μεγάλου συγκροτήματος μέσων ενημέρωσης του Καζακστάν που διώχθηκε ενώ τα μέσα ενημέρωσης που είχε βρέθηκαν στα χέρια του Αλίεφ. 
Ο ίδιος, που ήταν τότε και στέλεχος της αντιπολίτευσης της χώρας, βρέθηκε εξόριστος στη Γερμανία. Τώρα κινείται σε διάφορες χώρες, ώστε να αποτρέψει τη διακίνηση των δεκάδων εκατομμυρίων του Αλίεφ από τη χήρα.    
Ελλάδα, Μάλτα, Αυστρία, Καζακστάν και Λιχτενστάιν έχουν ήδη παγοποιήσει τους λογαριασμούς του Αλίεφ και της χήρας του. Το τελευταίο τριήμερο ο Μεντετβέκοφ βρέθηκε στην Κύπρο, προσπαθώντας να πείσει τις κυπριακές διωκτικές Αρχές και την Κεντρική Τράπεζα να πράξουν το ίδιο. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ελνάρα Σιοράζ προσπαθεί ήδη να μεταφέρει τα χρήματα από την κυπριακή υπεράκτια εταιρεία προς το εξωτερικό για αγορά μεγάλης ακίνητης περιουσίας.    Σύμφωνα με τον Σερίκ Μεντετβέκοφ, έχουν εντοπιστεί περίπου $400 εκατ. σε διάφορους λογαριασμούς του Αλίεφ. 
Το συνολικό ποσό που αναζητείται πλησιάζει το $1 δισ.  Τα πρώτα στοιχεία, δείχνουν εκ πρώτης όψεως ότι υπάρχουν σοβαρά θέματα προς διερεύνηση: Πρώτο, το ότι δεν πρόκειται για κυπριακή εταιρεία, αλλά για εταιρεία, καταχωρημένη στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, με έδρα την Κύπρο. Δεύτερο, μεγάλο ποσό της τάξης αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων μεταφέρθηκε στην Κύπρο μέσω Λιβάνου, ακριβώς μετά το «κούρεμα» και την τραπεζική κρίση του 2013. Η αρχική προσπάθεια να κατατεθούν σε λογαριασμό στην Ελληνική Τράπεζα απέτυχε λόγω άρνησης της τράπεζας, αλλά βρέθηκαν αμέσως μετά σε λογαριασμό της μικρής προσφυγικής ΣΠΕ Αμμοχώστου στη Λάρνακα. philenews ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου