bionic

lush

lush

SUPER SPOR FM

TAXIDOEFKERIES

CAR FOR SALE

Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2016

Η ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ - ΚΑΛΥΤΕΡΗ - ΣΕΛΙΔΑ

Τα τελευταία πέντε χρόνια οι δημότες της Αγλαντζιάς βίωναν τα δικά τους καθημερινά προβλήματα από μόνοι τους... 

Ένας... αόρατος Δήμος, χωρίς ευαισθησίες, χωρίς την απαιτούμενη στήριξη και στέλνοντας αρκετούς άπορους και μη συγχωριανούς μας σε δικαστικές διαμάχες επειδή δεν είχαν να πληρώσουν τα... σκύβαλα. 
Επιτέλους, έφθασε η ώρα της κρίσης. Η ώρα, που όσοι ζουν στην Αγλαντζιά να κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό και να δουν, από μόνοι τους αν θέλουν να παραμείνουν στα ίδια ή να δώσουν την ευκαιρία σε έναν καινούργιο υποψήφιο Δήμαρχο να μας αποδείξει πως μπορεί να κάνει όλα όσα δεν μπόρεσε να κάνει ο προηγούμενος. 
Κι αν ο Χαράλαμπος Πετρίδης, είναι νεαρότερος σε ηλικία, πιο σπουδασμένος και πιο ανθρώπινος με ευαισθησίες και εκτίμηση προς όλους τους δημότες του, άπορους και μη, τότε ο χρόνος θα τον κρίνει... Κι αν του αξίζει η θέση αυτή του Δημάρχου ίσως και την επόμενη πενταετία να παραμείνει εκεί, για το καλό της Αγλαντζιάς επιλύνοντας από νωρίς όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τους δημότες τους. 
Τέρμα η αμέλεια, τέρμα η ακινησία, τέλος η αδιαφορία, τέλος σε όλα εκείνα που... τα τελευταία πέντε χρόνια - όπως μας εξομολογούνται αρκετοί δημότες στο ShowTime-cy - δεν αντίκρισαν ποτέ. Από λόγια.... μπουχτίσαμε. Θέλουμε πλέον ΕΡΓΑ. 

Λίγα λόγια του υποψηφίου δημάρχου Αγλαντζιάς Χαράλαμπου Πετρίδη

Μια κοινωνία που δεν σέβεται και δεν υπολογίζει την νέα γενιά, δεν έχει μέλλον. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να βοηθήσουμε τους νέους και ιδίως τους φοιτητές να κάνουν πράξη τα όνειρά τους, μέσα από τον Δήμο μας: Να αποκτήσουν μέσω ημών διαφορετικές και αποτελεσματικές επιλογές και να αναπτύξουν ικανότητες και δεξιότητες, οι οποίες αφενός θα τους «κρατήσουν» στην Αγλαντζιά, αφετέρου δύνανται να έχουν σαν αποτέλεσμα την εξεύρεση εργασίας και την επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, το όραμα είναι – και οφείλει να είναι – ένα: Να καταστεί η Αγλαντζιά ένας σύγχρονος Δήμος που θα υπηρετεί τον πολίτη. Και τον ηλικιωμένο, και τον ανήμπορο και τον μικρό σε ηλικία. Αλλά και τον νέο ηλικίας 18-24: Τον φοιτητή, τον νυν και μέλλοντα πρωταγωνιστή της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου μας.

Σήμερα φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου 8.000 και πλέον νέοι. Ωστόσο, ένας από τους πλέον μελλοντικούς στόχους που έχει θέσει το πλέον πρωτοπόρο εκπαιδευτικό ίδρυμα του Κράτους είναι μέχρι το 2020 να απασχολεί 10.000 φοιτητές (7500 προπτυχιακοί και 2500 μεταπτυχιακοί, δηλαδή με αναλογία 3:1).

Σε αυτούς τους νέους θα ήθελα να αναφερθώ: Τους νέους που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου: Τους νέους που καθημερινά μοχθούν στα έδρανα και τα βιβλία για ένα καλύτερο αύριο.

Ο κορυφαίος κρατικός αυτός εκπαιδευτικός χώρος βρίσκεται στην Αγλαντζιά, γεγονός που αποτελεί τεράστιας σημασίας πλεονέκτημα για τον Δήμο μας. Αυτό το ανταγωνιστικό για πολλούς λόγους πλεονέκτημα οφείλουμε να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρον, καθώς μέχρι σήμερα η σημερινή δημοτική ηγεσία δεν έχει ασχοληθεί.

Η Αγλαντζιά μπορεί να δημιουργήσει εναλλακτικούς τρόπους ενασχόλησης και ψυχαγωγίας για τους νέους, οι οποίοι στην σημερινή εποχή είναι πολύ πιο απαιτητικοί και με πολλές και διαφορετικού τύπου αναζητήσεις: όχι μόνο με τον συνηθισμένο τρόπο, συναυλίες και φεστιβάλ, αλλά και νέες δραστηριότητες και νέους χώρους στους οποίους οι νέοι θα μπορούν να περνούν δημιουργικά τον χρόνο τους.

Για παράδειγμα, η Αγλαντζιά διαθέτει πληθώρα χώρων πρασίνου. Δεκάδες πάρκα συμπληρώνουν την ξεχωριστή εικόνα της Αγλαντζιάς, που δίκαια διεκδικεί τον τίτλο του πιο πράσινου Δήμου της Κύπρου. Και όμως, τα πάρκα μας, που θα μπορούσαν να γίνουν χώροι άθλησης και αναψυχής για τη νέα γενιά, σήμερα αφήνονται να ρημάξουν στην ακαθαρσία και την εγκατάλειψη.

Παράλληλα, ο Δήμος, σε συνεργασία με τους καταστηματάρχες της τοπικής αγοράς θα μπορούσε να διερευνήσει ένα σύστημα εκπτωτικών κουπονιών ώστε οι νέοι να συμβάλλουν ενεργά και στην οικονομία της περιοχής.

Η περαιτέρω αξιοποίηση του ενιαίου δικτύου ποδηλατοδρόμων είναι μια ακόμη δραστηριότητα που μπορεί να κρατήσει τους νέους για περισσότερο χρόνο στην Αγλαντζιά.

Δυστυχώς, η απορρόφηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων από πλευράς Δήμου τα τελευταία χρόνια ήταν σχεδόν μηδαμινή. Η πόλη μας δεν έχει καταφέρει να δημιουργήσει ουσιαστικά έργα και ανάπτυξη. Κι όμως, μια σειρά από ευρωπαϊκά προγράμματα που συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος με την ανάπτυξη θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν στους νέους εναλλακτικές επιλογές.

Η προοπτική ανάπτυξης της Αγλαντζιάς, με τους φυσικούς και άλλους πόρους που έχει σήμερα, είναι τεράστια. Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε ηγεσία που να διαχειρίζεται το Δήμο μας με διαφορετικό τρόπο. Με μακρόπνοο σχεδιασμό και πρόγραμμα. Με συμμετοχή και δημιουργικότητα. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Με διαφάνεια, γνώση και δύναμη.

Στόχος μου είναι να αλλάξουμε σελίδα στην Αγλαντζιά. Να θέσουμε όλοι μαζί τα θεμέλια για την όμορφη ευρωπαϊκή πόλη που ονειρευόμαστε. 

ShowTime-cy: Η επιλογή είναι στο χέρι μας.... ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου