bionic

lush

SUPER SPOR FM

TAXIDOEFKERIES

CAR FOR SALE

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016

ΜΕΡΑ - ΝΥΧΤΑ - ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ Ο... ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ....

 Λευκωσία: Με αγώνα επιβίωσης παρομοιάζουν οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αγλαντζιά για διαπλάτυνση της λεωφόρου Λάρνακος. 

Οι δουλειές τους, όπως υποστηρίζουν, έχουν εξαφανιστεί και η κίνηση έχει μειωθεί κάθετα λόγω των οδικών εργασιών και προσπαθούν να αντέξουν μέχρι την αποπεράτωση του έργου, με την ελπίδα ότι θα έρθουν καλύτερες ημέρες.  Για να ενημερώνουν τον κόσμο ότι εν μέσω του εργοταξίου, των μπουλντόζων και των άλλων βαρέων μηχανημάτων παραμένουν σε λειτουργία, έχουν αναρτήσει πανό με την ένδειξη «η επιχείρηση λειτουργεί κανονικά».
 Παρά το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί προσβάσεις στις επιχειρήσεις, όπως υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες, από την ημέρα που ξεκίνησαν τα έργα μετρούν ζημιές.   
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις στον «Φ» του Πέτρου Ευθυμιάδη, ιδιοκτήτη πρατηρίου πετρελαιοειδών στην καρδιά των εργασιών. «Οι ζημιές που έχουμε σε σύγκριση με την περίοδο πριν από τα έργα είναι χιλιάδες ευρώ κάθε μήνα. Έχουμε διαμαρτυρηθεί πάρα πολλές φορές, αλλά είναι σαν να ρίχνουμε αβγά σε τοίχους. Διερωτόμαστε πότε θα τα τελειώσουν, καθώς συνεχίζουν το ράβε-ξήλωνε για την εγκατάσταση όλων των υπηρεσιών πριν γίνει η ασφαλτόστρωση», ανέφερε ο πρατηριούχος. Επεσήμανε ακόμα ότι δεν τους ενημερώνουν για τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης του έργου.   

Το αρτοποιείο Vienna, δίπλα από το πρατήριο, αναγκάστηκε να επιστρατεύσει τους τελευταίους μήνες το facebook για να ενημερώνει τους πελάτες του ότι εξακολουθεί να λειτουργεί παρά τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη. 
Στην ανάρτησή του στο facebook αναφέρει ότι «λόγω της «αναγκαιότητας» δημιουργίας δρόμου διπλής κατεύθυνσης με νησίδα για την «αύξηση» της εμπορικότητας της λεωφόρου Λάρνακος, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο που γνωρίζουν καλά οι τεχνοκράτες μας, πληροφορούμε τους πιστούς μας πελάτες ότι το κατάστημα λειτουργεί κανονικά και ότι έχει διευθετηθεί ο απαραίτητος χώρος στάθμευσης δίπλα από το αρτοποιείο για μια όσο δυνατό καλύτερη και ανώδυνη εξυπηρέτηση. Ας ελπίσουμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί βάσει χρονοδιαγράμματος. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία».   
Πάντως, το σκηνικό που περιγράφουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων στη λεωφόρο Λάρνακος είναι επαναλαμβανόμενο κάθε φορά που διεξάγονται οδικά έργα. Παρ' όλα αυτά, εν μέσω οικονομικής κρίσης το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο, καθώς οι επιχειρηματίες δίνουν καθημερινό αγώνα για επιβίωση και, όπως υποστηρίζουν, τέτοια έργα αποτελούν για το ταμείο τους μεγάλο πισωγύρισμα.  
Ο «Φ» επικοινώνησε με το Τμήμα Δημοσίων Έργων θέτοντας υπόψη τους τις διαμαρτυρίες των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων για το έργο της διαπλάτυνσης της λεωφόρου Λάρνακος.   Αρμοδίως αναφέρθηκε ότι σε όλες τις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην πλευρά της λεωφόρου που γίνεται η διαπλάτυνση παρέχονται διευκολύνσεις προκειμένου να επηρεαστούν στο ελάχιστο δυνατό βαθμό. Ειδικότερα, διευθετήθηκε να υπάρχει πρόσβαση σε όλες τις επιχειρήσεις στη λεωφόρο καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών.   «Τα Δημόσια Έργα και η κατασκευάστρια εταιρεία καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μειωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών καθώς και οι επηρεαζόμενες επιχειρήσεις να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους», ανέφερε στον «Φ» λειτουργός των Δημοσίων Έργων.philenews.ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ... ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ... ΑΥΡΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου